2024/04/16
۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين
مردم صد سال قبل ایران به روایت  نشریه نشنال جئوگرافیک + عکس

مردم صد سال قبل ایران به روایت نشریه نشنال جئوگرافیک + عکس

مجله نشنال جئوگرافیک یک قرن پیش شماره ویژه‌ای را همراه با عکس‌های متنوع به سرزمین ایران اختصاص داده بود.

به گزارش هنرنوشت، مجله نشنال جئوگرافیک یک قرن پیش در سال ۱۹۲۱ میلادی شماره ویژه‌ای را همراه با عکس‌های متنوع به سرزمین ایران اختصاص داده بود.

 

مجله معروف نشنال جئوگرافیک که از سال ۱۸۸۸ به صورت ماهانه و مداوم منتشر می‌شود و یکی از پرمخاطب‌ترین مجلات تمام دوره‌ها محسوب می‌شود، درست ۱۰۰ سال پیش یعنی در آوریل ۱۹۲۱، شماره ویژه‌ای را در ۱۶۴ صفحه به سرزمین ایران اختصاص داده بود که شامل ۱۱۰ عکس گوناگون و جالب توجه از نقاط مختلف و مردم ایران می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، این مجله در دو بخش شامل «ایران مدرن و پایتخت آن» و «طرح‌های کاروان‌های ایرانی» از سوی انجمن نشنال جئوگرافیک در واشنگتن دی سی به چاپ رسیده بود و با توجه به گذشت یک قرن از انتشار، نسخه الکترونیکی موجود از آن کیفیت چندان مطلوبی ندارد اما اطلاعات و عکس‌های گوناگونی از جغرافیای کل ایران و تهران به عنوان پایتخت، اقوام گوناگون و نوع پوشش زنان و مردان ایرانی، برگزاری مراسم‌های مذهبی چون محرم، کسب و کارهای آن زمان مردم، تکنولوژی‌های به‌روز مورد استفاده، سیر تحول و تبدیل بیابان‌ها و مناطق بایر به مناطق شهری، و میادین و مناطق مهم در بافت شهر و همچنین اطلاعات دیگری درباره سبک و سیاق زندگی ایرانیان ارائه می‌دهد.

 

همچنین در این شماره از مجله نشنال جئوگرافیک، گزارشی از صعود به قله دماوند نیز آمده که از آن به عنوان «اُلمپ پارسی» یاد شده است (اُلمپ بلندترین کوه در یونان است که جایگاه ویژه‌ای در اساطیر یونانی به خود اختصاص داده است).

 

در زیر منتخبی از عکس‌های ایران که در سال ۱۹۲۱ در مجله نشنال جئوگرافیک منتشر شده آمده است:

 

زنان ایران با لباس خانگی

 

 

زنان ایرانی

 

 

نانوایی در شیراز

 

 

زنان خانه به دوش

 

 

کاروان ایرانی در مسیر مکه

 

 

زنی از قوم بختیاری در غرب اصفهان

 

 

مسیر رشت به انزلی

 

 

رستوران ایرانی در فضای باز

 

 

 

بندر انزلی

 

 

بچه های ایرانی

 

 

طبیب بادیه نشین در حال درمان بیمار با  بادکش

 

انتهای پیام/

 

 

دیدگاه‌ها
الیمان 1400/02/05
خیلی جالب بود

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.