2024/04/27
۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
آرزوی نابینایان برآورده شد!  / معالجه نابینایان با  روش های جدید درمانی

آرزوی نابینایان برآورده شد! / معالجه نابینایان با روش های جدید درمانی

روش‌های ابداعی جدید دانشمندان نیمی از موارد منجر به نابینایی را معالجه و درمان کرده و از نابینا شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.

به گزارش هنرنوشت، بیش از دو میلیارد انسان در سراسر جهان نابینا و کم بینا هستند که به دلیل بیماری‌های چشم، کوری مادرزاد و کهولت سن به این معضل گرفتار می‌شوند و به این ترتیب، روش‌های ابداعی جدید، نیمی از موارد منجر به نابینایی را معالجه و درمان و از نابینا شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.
دانشمندان به معضل نابینایی پایان بخشیدند.

 

من در اوج ناامیدی با خدای خود عهد کردم باقی عمرم را در تلاش برای نجات نابینایان بگذارم؛ گوینده این سطور آقای گرین برگ است. او در سال ۱۹۶۱ در بیست سالگی به خاطر بیماری آب سیاه، ناگهان بینایی خود را از دست داد.

 

 

 

وی با کمک دوستان و همکارانش با تشکیل موسسه‌ای تمامی محققین و پزشکان حوزه بینایی و بینایی سنجی را برای درمان بیماری‌های چشم گرد هم آورد و جایزه بزرگی را برای کشف درمان نابینایی در نظر گرفت. این تلاش‌ها در طول سال‌های اخیر، باعث ابداع و نوآوری بسیار دقیق از سوی پزشکان و محققان شد که خود منجر به ریشه کن شدن کامل معضل نابینایی خواهد شد.

 

بنابراین، سیزده تن از پزشکان و محققان جایزه گرینبرگ را به خاطر پایان بخشیدن به نابینایی از آن خود کردند؛ این ابداع و نوآوری برای آن‌ها ۳ میلیون دلار به همراه آورد؛ این جایزه سه میلیون دلاری به صورت شمش طلا پرداخت خواهد شد.

 

بنا بر این گزارش، بیش از دو میلیارد انسان در سراسر جهان نابینا و کم بینا هستند که به دلیل بیماری‌های چشم، کوری مادرزاد و کهولت سن به این معضل گرفتار می‌شوند و به این ترتیب، روش‌های ابداعی جدید، نیمی از موارد منجر به نابینایی را معالجه و درمان و از نابینا شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.

 

بنا بر آمار ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی ۲.۲ میلیارد مردم جهان با مشکل نابینایی یا کم بینایی دست به گریبان هستند که لااقل می‌توان نیمی از این افراد را نجات داد.

 

در میان کشور‌های جهان، هندوستان بیشترین افراد نابینا را دارد. در سال ۲۰۰۷ نزدیک به ۱۲ میلیون نفر نابینا در این کشور بودند، اما این آمار در سال ۲۰۱۹ به ۴.۸ میلیون نفر کاهش پیدا کرد؛ نزدیک به ۷۰ درصد آنان در مناطق روستایی زندگی می‌کنند که از مراقبت‌های بهداشتی برای چشم محرومند.

 

«گلا پالی»، از موسسان کلینیک چشم در حیدرآباد است. وی موافق تاسیس کلینیک‌های چشم در داخل روستا بود تا بیماران بتوانند به راحتی به این مناطق مراجعه کنند. این موسسه اکنون ۱۹۶ مرکز بینایی سنجی دارد و اگر بیماری نیاز به جراحی داشته باشد، می‌تواند در یکی از ۲۲ مرکز کلینیک جراحی چشم بستری شود. گفتنی است، ۶۰ تا ۷۰ درصد خدمات در این مراکز رایگان است و مابقی هزینه بالایی ندارند.

 

این گزارش می افزاید: از میان شیوه‌های ابداعی اخیر، سلول درمانی اولین بار از سوی ماسایو تاکاهاشی (masayo takahashi) محقق بیولوژیست ژاپنی انجام شد؛ او از سلول‌های بنیادی برای معالجه بیماران بهره گرفت.

 

 

 

در سال ۲۰۱۴ او و تیم همراهش برای اولین بار از این روش برای درمان یک بیمار استفاده کردند. این عمل موفقیت آمیز بود و تاکنون ۷ نفر با این شیوه بینایی خود را به دست آوردند. ماسایو تاکاهاشی و تیم همراهش از دریافت کنندگان این جایزه بزرگ هستند.

 

در حوزه ژن درمانی خانم جین بنت از دانشگاه پنسیلوانیا مفتخر به دریافت جایزه و موفق به درمان نوزادانی شد که کوری مادرزاد یا بینایی بسیار کمی داشتند.

 

در بیماری چشمی مادرزادی، نوزادان به نور خورشید حساسند و تحمل دید در روز را ندارند.

 

 

در روش ابداعی از سوی خانم جین بنت ژن معیوب که باعث این امر می‌شود با ژن سالم تعویض می‌گردد. این شیوه بیشتر در کودکان و نوزادان ثمربخش است، چون این بیماری در مراحل اولیه خود است.البته با تلاش وی بعضی از بزرگسالان نیز که در دهه سی و چهل زندگی خود هستند بهبود یافته اند.

 

ژن درمانی ابداع شگفت‌انگیزی است که از سوی سازمان دارو و غذای امریکا تاییدیه گرفته است؛ این درمان قطعاً در آینده منجر به درمان قطعی نابینایی خواهد شد.

 

بنیانگذار این جایزه بزرگ می‌گوید، در پایان این قرن، معضل نابینایی نخواهیم داشت و جهان برای همه روشن‌تر خواهد بود.

 

منبع: تابناک

 

انتهای پیام/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.